Skab god stemning til bestyrelsesmødet

Der er intet sted som et bestyrelsesmøde, hvor følelser og holdninger kan få frit spil. Enten fordi man har meldt sig ind i bestyrelsen på baggrund af nogle ønsker og passioner eller fordi man er født ind i foreningen og egentlig bare vil have mødet overstået. Hvad kan man gøre, når diskussionerne spidser til og konflikter opstår?

Traditioner og ritualer

Det bliver sjovere at være en del af et fællesskab, hvis der er nogle faste ritualer og traditioner. Det kan være alt fra sjove indvielsesritualer, faste sange, emnerelevante lege eller spil til en kageordning eller at man skiftes til at introducere de andre for en lokal egnsret eller en eksotisk drik. Disse små traditioner skaber sammenhold og gør møderne noget, man ser frem til.

Hyld bedrifter og personer

Byd nye medlemmer varmt velkommen og hyld alles indsats, både nye og gamle. Anerkend både personlighed, ambitioner og bedrifter. Det er vigtigt at huske på alt det, man har opnået sammen. Små anerkendelser og fejring af succeser kan booste moralen og skabe en positiv atmosfære.

God forberedelse

Når man har et ansvar i mødet, eller der forventes noget af én, er der stor sandsynlighed for, at man glæder sig til at fremlægge eller diskutere det. Sørg for at alle deltagere er godt forberedte ved at sende dagsordenen ud i god tid og give klare instruktioner om, hvad der forventes. Dette skaber engagement og sikrer, at alle er investeret i mødet.

Gør det hyggeligt og lækkert

Skab en hyggelig atmosfære med god mad og drikke. En simpel, men velsmagende snack eller et måltid kan gøre en stor forskel. Sørg for, at mødelokalet er behageligt og indbydende med komfortable stole, god belysning og måske nogle grønne planter for at skabe en behagelig stemning. Små detaljer som friske blomster eller levende lys kan også bidrage til en hyggelig atmosfære.

Icebreakers og teambuilding aktiviteter

Start møderne med en kort icebreaker eller teambuilding aktivitet. Dette kan være en sjov og let måde at få folk til at slappe af og lære hinanden bedre at kende. Aktiviteter som to-truths-and-a-lie, små quizzer eller kreative øvelser kan være med til at skabe en god stemning fra starten.

Rotér roller og ansvar

Lad forskellige medlemmer påtage sig forskellige roller og ansvar i løbet af møderne. Dette kan omfatte at lede mødet, tage referat, eller være ansvarlig for en bestemt del af dagsordenen. Dette giver en følelse af ejerskab og engagement blandt alle medlemmer.

Sociale arrangementer

Planlæg sociale arrangementer uden for de almindelige bestyrelsesmøder. Dette kan være en middag, en picnic, en bowlingaften eller andre aktiviteter, hvor medlemmerne kan interagere i en afslappet og uformel atmosfære.

Sæt klare mål og fejr fremskridt

Definer klare mål og delmål for bestyrelsens arbejde og fejre, når I når disse mål. Dette kan skabe en følelse af fremdrift og tilfredshed med det arbejde, der bliver gjort. En visuel fremstilling af fremskridt, som en tavle eller en digital tracker, kan også være motiverende.

Invitér inspirerende gæster

Invitér gæstetalere, der kan inspirere og motivere bestyrelsen. Dette kan være eksperter inden for relevante områder, tidligere medlemmer eller andre, der har succesfulde erfaringer med frivilligt arbejde.

Åben dialog og feedback

Skab en kultur, hvor åben dialog og feedback er velkomment. Giv medlemmerne mulighed for at dele deres tanker, bekymringer og forslag til forbedringer. Dette kan gøres ved slutningen af hvert møde eller gennem anonyme feedback-formularer.


Ved at implementere disse råd kan I gøre bestyrelsesmøderne til noget, alle ser frem til. Traditioner og ritualer skaber sammenhold, anerkendelse af bedrifter motiverer, god forberedelse sikrer engagement, og en hyggelig atmosfære gør mødet mere behageligt. Med disse enkle ændringer kan bestyrelsesmøder blive en positiv og produktiv del af foreningslivet.



Læs flere artikler

Automatisk kontingent + bestyrelsesportal

Opret foreningens medlemmer og lad kontingenter køre helt automatisk. Bestyrelsens arbejde kan nu samles i bestyrelsesportalen – møder, dagsordener, opgaver, filer og meget mere.

Prøv det gratis nu